Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kind met taalachterstand vaker op wachtlijst

Steeds meer kinderen met een (taal)achterstand staan op een wachtlijst voor een peuterspeelzaal, voordat ze naar de basisschool gaan. 15 procent van de peuters krijgt hierdoor niet op tijd de scholing die de peuters nodig hebben om deze achterstand weg te werken, voordat ze naar het basisonderwijs moeten.
Kind met taalachterstand vaker op wachtlijst
Foto: ANP

Ongeveer de helft van die speelzalen geeft kinderen met een achterstand geen voorrang op kinderen zonder achterstand. Dat meldde de brancheorganisatie de MOgroep maandag.

Bezuiniging

Door de bezuinigingen op de kinderopvang brengen ouders hun kinderen naar de peuterspeelzaal in plaats van de crèche. Dit leidt ertoe dat steeds meer kinderen met en zonder achterstand op een wachtlijst staan. Ook zijn er steeds meer peuters die geen enkele vorm van kinderopvang meer bezoeken.

Kindcentra

Brancheorganisatie MOgroep bepleit één goede peutervoorziening, toegankelijk voor alle kinderen of de ouders nou werken of niet. Liefst in integrale kindcentra.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.