Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kermisexploitant en garagehouder helpen kanslozen

Recessie of niet, steeds meer ondernemers helpen kansarme werknemers aan de bak. Zo blijkt uit het programma Kruispunt. Daarin worden drie zakenmensen geportretteerd die vol passie kansarme jongeren of gehandicapten een baan bieden in hun bedrijf.
Kermisexploitant en garagehouder helpen kanslozen

Eén van die mensen is Frans Stuy, kermisexploitant uit Amsterdam. Hij zet jongeren waar eerst geen land mee te bezeilen was, in als toezichthouders op de kermis. Dit levert hen een tijdelijke baan op. Het uiteindelijke doel is om ze aan vast werk te helpen.

Respect
Verder is Koos de Vries te zien, garagehouder in Zoeterwoude. Na een ernstig auto-ongeluk, waardoor hij in een rolstoel belandde, ging bij hem de knop om. In zijn garagebedrijf werken nu jongeren met gedragsproblemen. Hij geeft ze een opleiding en een kans op betaald werk. Garagehouder Koos de Vries: ‘Ze hebben absoluut respect voor me. Ik zorg dat ze bij mij het vak leren en ik help ze aan een baan. Als ze niet luisteren, gooi ik ze zo aan de broekriem eruit.’

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: Kruispunt/Foto: RKK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.