Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kansen voor alle kinderen biedt financiële steun

Een nieuwe website 'Kansenvoorallekinderen.nl' biedt overzicht van voorzieningen voor kinderen in arme gezinnen. Ook hulpverleners kunnen iets doen voor kinderen in armoede, bijvoorbeeld bij de aanschaf van bijvoorbeeld schoolspullen.
armoede
1 op de 8 kinderen groeit op in armoede. - Foto: iStock

De website Kansenvoorallekinderen.nl geeft een overzicht van voorzieningen voor arme kinderen, zodat zij kunnen deelnemen aan muziekles, andere culturele activiteiten en sport. Op het platform is ook hulp te krijgen bij bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een fiets, vakantie of het vieren van de verjaardag.

Hulpverleners

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) lanceerde het portaal op dinsdag 13 juni. De website kansenvoorallekinderen.nl is bedoeld voor alle kinderen in Nederland uit gezinnen die het financieel krap hebben. ‘Ouders en hulpverleners kunnen kinderen veel gemakkelijker helpen nu deze website er is. Elk kind moet de kans hebben om mee te doen’, aldus Klijnsma.

Nieuwe subsidie voor kinderen in armoede. Demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma trekt de komende vijf jaar in totaal 20 miljoen euro uit om te zorgen dat alle kinderen mee kunnen doen. Maatschappelijke organisaties kunnen binnenkort aanspraak maken op dit geld door middel van een subsidieaanvraag. Lees meer>>

Verjaardag vieren

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit, belangrijk dingen voor kinderen, maar niet elke ouder kan dit betalen. 1 op de 8 kinderen groeit op in armoede. ‘Voor de toekomst van het kind, het gezin en uiteindelijk ook voor de samenleving is het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om mee te doen met leeftijdsgenoten’, is te lezen op de website Allekansenvoorkinderen.nl.

100 Miljoen extra

Het kabinet trekt per 2017 jaarlijks100 miljoen euro extra uit voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. Hiervan gaat 85 miljoen naar de gemeenten en 10 miljoen naar de vier organisaties die de website hebben opgezet. De vier organisaties willen er via een intensieve samenwerking met elkaar en met gemeenten voor zorgen dat ook deze kinderen kunnen meedoen!

De website is een initiatief van Leergeld Nederland, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp.

Meer info: www.kansenvoorallekinderen.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.