Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Justitie moet minderjarigen opsporen’

Het ministerie van Justitie moet prioriteit geven aan het opsporen van minderjarigen uit verschillende landen, die spoorloos verdwijnen en voor de prostitutie worden geronseld. Dat stelt de Haarlemse advocaat Hans Gaasbeek in een brief aan staatssecretaris Fred Teeven van Justitie.
'Justitie moet minderjarigen opsporen'

Volgens de raadsman is uit onderzoeken gebleken dat de afgelopen jaren voortdurend kinderen worden gesmokkeld en dat onder toezicht gestelde jonge slachtoffers uit opvangcentra verdwijnen. Gaasbeek is zelf advocaat van twee Nigeriaanse meisjes, die ook zijn verdwenen en vermoedelijk in de prostitutie zijn beland. Volgens hem heeft Justitie tot dusverre onvoldoende gedaan om deze meisjes op te sporen.

Prostitutie
Gaasbeek stelt in zijn brief dat inmiddels bekend is dat er niet alleen tientallen meisjes uit Nigeria zijn verdwenen, maar ook Guinese meisjes, Indiase en Pakistaanse jongens en Roemeense kinderen. ‘Er is hier sprake van een enorm groot structureel probleem.’ Volgens de advocaat worden de minderjarigen misbruikt voor prostitutie in het buitenland, vele vormen van sekshandel en mogelijk kinderporno.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Erik van ’t Woud

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.