Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jongerenwerk na Deurne

Toen bleek dat een van de doodgeschoten overvallers van de juwelierszaak in Deurne uit Eindhoven kwam, dachten jongerenwerkers Bryan Raphaëla en Mustafa Zanzan wel even ‘Oh, shit’. De overval en de media-aandacht zetten hun zintuigen op scherp.
Jongerenwerk na Deurne
Foto: Claudia Kamergorodski

Een van de overvallers kreeg ooit Abdel kreeg ooit te maken met het jongerenwerk in Eindhoven, maar jongerenwerkers Bryan Raphaëla en Mustafa Zanzan kenden hem niet persoonlijk. Veel jongeren waarmee zij werken zouden hem zo maar eens wel kennen, dus waren ze meteen alert.

Marokkanengezeur

‘Je hoort eerst dat de overvaller uit Eindhoven komt. En daarna dat hij uit Gestel komt en dat hij van Marokkaanse afkomst is. Ik dacht: daar krijgen we weer dat Marokkanengezeur’, zegt Zanzan, werkzaam als buurtcoach in het stadsdeel Gestel.

Media

Voordat ze het wisten stond heel Hilversum voor de deur. Die plotselinge media-aandacht voor de jongeren in Eindhoven was voor Zanzan, Raphaëla en hun collega’s het moment om hun oren en ogen goed open te houden. Er werd contact gezocht met de wijkagent, de wijkcoördinatoren, het veiligheidshuis en de politie. Let op afwijkend gedrag, peil de gemoederen, was het devies.

Trots

Nu ze op de situatie terugkijken, vinden de mannen dat het eigenlijk heel ’tof’ is gegaan. Wil je weten hoe Zanzan en Raphaëla de situatie hebben aangepakt? Lees het hele artikel over de jongerenwerkers in Eindhoven in Zorg + Welzijn Magazine van juni 2014 >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.