Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jongeren soms ontzien in strengere bijstand

Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) wil bepaalde jonge werklozen ontzien bij aanscherping van de bijstand. De Krom zegde dit woensdag toe tijdens een debat in de Tweede Kamer aan PvdA, CDA, SP en de ChristenUnie.
Jongeren soms ontzien in strengere bijstand

Het kabinet wil een zoektermijn van 4 weken voor werklozen tot 27 jaar, waarin ze eerst zelf werk moeten proberen te vinden, voordat ze bijstand kunnen krijgen. Kamerlid Mirjam Sterk van regeringspartij CDA noemde dit onzinnig voor bijvoorbeeld jongeren die voor de bijstand in de WW hebben gezeten en daarin al de plicht hadden om werk te zoeken.

Uitkering
De Krom kondigde voor werkloze jongeren uit de WW een nota van wijziging aan op zijn plannen. Hij wil bij hen de laatste 4 weken in de WW aanmerken als zoektermijn voor de bijstand om te voorkomen dat 4 weken lang een uitkering wordt onthouden.

Daklozen
De staatssecretaris bekijkt op verzoek van ChristenUnie, PvdA en SP of ook een uitzondering nodig is voor bijvoorbeeld jonge daklozen en jeugdige vluchtelingen die geen netwerk hebben om op terug te vallen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.