Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jongeren leven erg ongezond

Jongeren leven erg ongezond. Ruim twee derde beweegt te weinig, drinkt te veel of rookt sigaretten of cannabis. Met name jongens en autochtonen roken, allochtonen bewegen over het algemeen te weinig. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Jongeren leven erg ongezond

Een op de vijf jongeren tussen de 15 en 25 jaar rookte in de periode 2007-2009 dagelijks en evenzoveel waren zware drinkers. De helft deed te weinig aan lichaamsbeweging. Meer jongens dan meisjes roken en drinken veel. Zo was 28 procent van de jongens een zware drinker en gebruikte 12 procent cannabis. Onder meisjes was dat respectievelijk 11 en 5 procent.

Beweging
Te weinig beweging is het meest voorkomende ongezonde gedrag voor alle jongeren, zowel autochtoon als allochtoon. Het wordt vaak gecombineerd met ander ongezond gedrag, zoals teveel drinken of roken.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.