Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jong aan de cannabis, later meer risico op depressie

Jongeren die voor hun zeventiende cannabis roken, hebben op latere leeftijd een anderhalfmaal groter risico op een depressie. Dit in vergelijking met mensen die pas op latere leeftijd aan cannabis gebruiken of er nooit aan beginnen.
Jong aan de cannabis

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek gepubliceerd in the American Journal of Epidemiology. In de studie zijn de gegevens gebruikt van 50.718 respondenten uit 17 landen, zowel westerse als niet-westerse, die meedoen aan de WHO World Mental Health Surveys.

In Nederland lag de projectleiding bij het Trimbos-instituut en de Rijksuniversiteit Groningen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Trimbos-instituut/foto: stock.xchng

1 REACTIE

  1. Wanneer zullen jongeren iets NIET gaan gebruiken als de hele maatschappij dit lijkt te tolereren? Het lijkt bijna vreemd als jongeren NEE kunnen zeggen tegen klasgenoten, buurtgenoten, ‘vrienden’ van de straat….zij willen er allemaal bij horen. Vele gezinnen komen door hun pubers (lees: door drugsgebruik) in de problemen vanwege deze ontwikkelingen van de afgelopen jaren.
    Deze problemen en de gevolgen hiervan mogen niet onderschat worden: gebroken gezinnen….vroegtijdig schoolverlaten…gevoelens van hopeloosheid……en uiteindelijk zal de sector Zorg en Welzijn er bij betrokken zijn terwijl daar volop bezuinigd wordt. We leven in een negatief spiraal en zien geen gevolgen meer van ons beleid; geen verschil in goed en kwaad…..ik ben benieuwd waar de ommekeer zit. De wijsheid, het inzicht, het nuchtere boerenverstand. Waartoe zijn wij op aarde?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.