Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorgprofessionals spreken zich uit: ‘Een kind met kanker zet je toch ook niet op een wachtlijst?’

De problemen in de jeugdzorg stapelen zich op. Eindeloze wachtlijsten, hoge instroom, onderbetaalde hulpverleners en daar bovenop de boodschap in het coalitieakkoord dat de jeugdzorg er jaarlijks 500 miljoen euro minder bijkrijgt dan was geadviseerd. ‘Het systeem moet op de schop. Er moet centraal gefinancierd worden en decentraal uitgevoerd.’ Dat is de boodschap van de onlangs door FNV Jeugdzorg in het leven geroepen ‘Commissie van Wijzeren’.
Foto Pixabay
Premium

De ‘Commissie van Wijzeren’ is een commissie die bestaat uit jeugdprofessionals en ervaringsdeskundigen. ‘Wij laten nu van ons horen omdat er net een nieuw kabinet is aangetreden. Nieuwe ronde nieuwe kansen’, zegt Tosca Weinberg, jeugdzorgverlener en lid van de Commissie van Wijzeren. ‘Het is eigenlijk vooral een ludieke actie als reactie op het advies dat de zogeheten Commissie van Wijzen vorig jaar gaf aan het kabinet over financiering en hervorming van de Jeugdzorg. Wij

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.