Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg: tv-format pleegzorg niet passend

Talpa overweegt een televisieserie te maken waarin pleegkinderen vanaf 12 jaar hun pleegouders kiezen. De televisieproducent wil samenwerken met Jeugdzorg Nederland, maar die vindt het huidige format - waarin een jeugdige publiekelijk voor een pleegouder kiest - niet passend.
Jeugdzorg: tv-format pleegzorg niet passend

‘Momenteel staan heel veel kinderen op de wachtlijst voor een pleeggezin’, zegt Thomas Notermans, woordvoerder van Talpa. ‘We willen kijken of we dit onderwerp in de Nederlandse huiskamers ter sprake kunnen krijgen. Mogelijk dat meer mensen zeggen: pleeggezin zijn is ook wel wat voor ons.’

Aandacht

Jeugdzorg Nederland laat weten wel blij te zijn met het idee achter de serie. ‘Het bestuur van Jeugdzorg Nederland juicht positieve aandacht op de tv voor de pleegzorg toe. Daarvoor moet een format worden gekozen dat de belangen van de jeugdige, ouders en pleegouders niet schaadt.’ Daarover wil Jeugdzorg graag met Talpa en pleegzorgaanbieders in gesprek.

Integer

Notermans weet nog niet hoe het programma er eventueel uit komt te zien. ‘Eerst moeten we kijken of er voldoende belangstelling is. Ik denk dat wij dit heel integer kunnen uitvoeren.’ De producent wil graag samenwerken met Jeugdzorg om samen aandacht te vragen voor het grote tekort aan pleeggezinnen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.