Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Jeugdzorg Nederland waarschuwt voor noodsituatie

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) en Jeugdzorg Nederland waarschuwen in een brief de Tweede Kamer voor een noodsituatie bij de jeugdbescherming en jeugdreclassering.
Jeugdzorg Nederland waarschuwt voor noodsituatie

Staatssecretaris Teeven wil voor 2012 een extra bezuiniging op de jeugdbescherming, terwijl de tarieven voor jeugdbescherming en jeugdreclassering in onderzoek zijn bij de Algemene Rekenkamer. In de brief schrijven het IPO en Jeugdzorg Nederland dat het drastisch verlagen van het budget vorr 2012 en verder een zware wissel trekt op de onderhandelingen die nog tussen IPO, Jeugdzorg Nederland en V&J plaats moeten vinden. Eerder concludeerde Deloitte, in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie, dat hogere tarieven noodzakelijk zijn om de afgesproken werklast van 1 voogdij per 15 kinderen te kunnen betalen.

Onderzoek
Een verlaging van de financiering van de jeugdzorg kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van de te leveren zorg aan kinderen met een Onder Toezicht Stelling (OTS). Momenteel loopt een onderzoek naar de tarieven voor de jeugdbescherming en jeugdreclassering. De briefschrijvers zijn verbaasd dat er tijdens dit onderzoek een bezuiniging op de jeugdbescherming wordt ingeboekt van 19 miljoen euro.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: IPO / Foto: Stock.xchng

3 REACTIES

  1. Lieve mensen, het heeft helemaal geen zin om senioren, WW-ers of wat voor een goedkope krachten dan ook in te zetten. In Amsterdam waar het zogenaamd zo erg is, verdient bestuurder Erik Gerritsen een Balkenenendesalaris en huist in een hoofdkantoor van tachtigduizend euro per maand! Ook is daar een gigantisch klachtenprobleem. Dus het geld komt helemaal niet bij voogden of bij kinderen terecht. Pak zulke misstanden eerst maar eens aan voordat jullie met je goeie hart allemaal oplossingen verzinnen.

  2. Lees alle reacties
  3. Volgens mij is iedere professional met ervaring in het werken met kinderen en gezinnen geschikt hiervoor. Er zou een soort maatjes project van gemaakt kunnen worden. de term zilveren reserve vind ik prachtig. Ik stel voor dat we met paar gemotiveerden koppen bij elkaar steken en een plan maken. Iets gaan doen ipv af gaan wachten op politiek openstaat voor kritiek.

  4. Zouden gepensioneerde therapeuten zich niet willen inzetten, als vrijwillige gezinsvoogden voor kinderen die de dupe worden? Of naast de officiële gezinsvoogd als extra helper? Er moet toch echt iets goeds gebeuren! Misschien als het echt dreigt mis te lopen dat zij te mobiliseren zijn, als Zilveren Krachten?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.