Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Jeugdzorg maakte fouten met Yassin’

Bureau Jeugdzorg Haaglanden heeft fouten gemaakt bij de begeleiding van de 9-jarige Yassin uit Delft. De inspectie voor de Jeugdzorg heeft vrijdag een bericht hierover in NRC Next bevestigd. De jongen werd in 2010 doodgestoken gevonden in het huis van zijn moeder. Zij is verdachte. Yassin was uit huis geplaatst en onbegeleid op verlof bij zijn moeder.
'Jeugdzorg maakte fouten met Yassin'

Niet alleen Bureau Jeugdzorg krijgt ervan langs, maar ook de Stichting Jeugdformaat, die Yassin opvang bood, en GGZ Delfland die de moeder onder behandeling had. Ze hebben volgens de inspectie te weinig gedaan om de risico’s in de omgang tussen moeder en kind te verkleinen.

Informatie uitwisselen
De instanties die hulp boden aan de jongen en zijn moeder wisselden onderling te weinig informatie uit. Ook hebben ze onvoldoende gecontroleerd of de moeder haar afspraken nakwam die ze met hulpverleners had gemaakt over de omgang met haar kind.

Bron: ANP / Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.