Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg en Turkse gemeenschap om tafel

Er komt een informatiebijeenkomst voor de Turkse gemeenschap in de stadsregio Rotterdam over de werkwijze van Bureau Jeugdzorg. Dat stelde CDA-wethouder Hugo de Jonge (jeugd) in antwoorden op vragen vanuit de raad.
Jeugdzorg en Turkse gemeenschap om tafel
Foto: ANP Photo

Aanleiding hiervoor is de zaak-Yunus waarbij het 9-jarige pleegkind van Turkse komaf bij lesbische pleegouders woont. Daarover ontstond rumoer in Turkije. ‘Vanuit de stadsregio houden wij een bijeenkomst met Turkse organisaties en alle betrokken partijen bij dit onderwerp, zoals Bureau Jeugdzorg regio Rotterdam, Flexus Jeugdplein en de Raad voor de Kinderbescherming’aldus De Jonge.

Informatievoorziening

Het stadsbestuur van Rotterdam hoopt dat de bijeenkomst de informatievoorziening over de werkzaamheden van Bureau Jeugdzorg ten goede komt. ‘Doel van de bijeenkomst is uit te leggen hoe het jeugdzorgsysteem werkt en de werkwijze van het werven en selecteren van pleegouders te presenteren’, aldus de wethouder.

Samenwerking versterken

Ook wordt met de deelnemers aan de bijeenkomst besproken hoe de samenwerking en betrokkenheid tussen de jeugdhulporganisaties en Turkse ouders kan worden versterkt. ‘Wij willen hiermee voorkomen dat leden van de Turkse gemeenschap de hulpverlening gaan mijden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.