Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg en ggz lanceren website voor hulp aan jongeren

Instellingen uit de jeugdzorg en ggz bieden vanaf deze maand online hulp aan multiculturele jongeren. Op de website www.hulpmix.nl kunnen jongeren informatie krijgen, ondersteuning vragen en chatten met hulpverleners.
Jeugdzorg en ggz lanceren website voor hulp aan jongeren

De hulp is gratis en anoniem. De online ondersteuning wordt geboden door de bureaus jeugdzorg Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland, GGZ De Basculeen GGZ Eindhoven en de Kempen. Het richt zich voornamelijk op jongeren van buitenlandse afkomst, omdat zij vaak lang met hun problemen rondlopen.

Initiatief
Het initiatief voor de website komt van de MO-groepen Stichting e-hulp, dat online hulp stimuleert en ontwikkelt. ‘Nederland loopt voorop met ondersteuning via internet’, zegt Frank Schalken van e-hulp. ‘Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak heel goed geholpen kunnen worden door te chatten met een hulpverlener. Het is laagdrempelig en door over hun problemen te praten voelen ze zich vaak al beter. Met de tips kunnen ze aan de slag.’

Onderwerpen
De hulpverleners zijn via de chatfunctie op de website elke werkdag beschikbaar tussen 16.00 en 18.00 uur. Onderwerpen die onder andere behandeld worden zijn eenzaamheid, verlegenheid, loverboys, zwangerschap, verslaving, discriminatie en seks. Volgens Schalken waren de gebruikers van de site in de testperiode erg enthousiast over deze vorm van hulp. Het VSBfonds en Stichting Kinderpostzegels Nederland financieren hulpmix.nl.

Online hulp populair
Steeds meer instellingen in de geestelijke gezondheidszorg experimenteren met online hulpverlening. Zorg + Welzijn schreef beschreef in het februarinummer de voor- en nadelen van online therapie. (Bron: Stichting e-hulp)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.