Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg Dichtbij positief beoordeeld

Het experiment Jeugdzorg Dichtbij wordt goed ontvangen door ouders en jongeren. In het experiment worden jongeren zonder tussenkomst van Bureau Jeugdzorg verwezen naar ambulante zorg. Deze aanpak beperkt de bureaucratie niet alleen, maar maakt de route voor ouders en hun kinderen veel laagdrempeliger.
Jeugdzorg Dichtbij positief beoordeeld
Foto: ANP Photo

Ouders hoeven niet drie keer hetzelfde verhaal te vertellen en ervaren dit als heel prettig. Een ander voordeel is dat Bureau Jeugdzorg meer tijd over houdt om aandacht aan crisissituaties te besteden.

Gemeenten
In 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de hele jeugdzorg. In april 2011 startte het experiment Jeugdzorg Dichtbij omdat dit aansluit op de voorbereidingen voor deze stelselwijziging. Er lopen onder andere experimenten in de regio’s Haaglanden en Nijmegen.

Centra voor Jeugd en Gezin
Er zijn plannen om het experiment Jeugdzorg Dichtbij uit te breiden, onder andere met instellingen voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking en instellingen in de geestelijke gezondheidszorg. De ambulante hulp wordt ondergebracht in de Centra voor Jeugd en Gezin. Zo wordt de hulpverlening vanuit jeugdzorginstellingen beter bereikbaar voor gezinnen die daarvoor in aanmerking komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.