Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jeugdzorg Amsterdam zet containers in

De gemeente Amsterdam wil containerwoningen inzetten voor jongeren om de wachtlijsten in de jeugdzorg tegen te gaan. Dat heeft een woordvoerster woensdag bevestigd na een artikel daarover in de Volkskrant.
Jeugdzorg Amsterdam zet containers in

Containerwoningen worden al gebruikt voor de opvang van studenten. De gemeente wil deze containerwoningen ook inzetten voor een lichte vorm van begeleid wonen voor tachtig jongeren van 16 jaar en ouder.

Verstopt
Daarnaast is er een groep van 18 jaar en ouder die zelfstandig kan wonen, maar moeilijk een kamer kan vinden. Daardoor raken de wachtlijsten verstopt en houden ze dure behandelplekken bezet. In Amsterdam zijn ongeveer tweehonderd kinderen die hulp van jeugdzorg nodig hebben, aldus de woordvoerster.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.