Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdinstelling Amsterdam schakelt zedenpolitie in

De Amsterdamse jeugdinstelling de Koppeling heeft contact opgenomen met de jeugd- en zedenpolitie omdat loverboys mogelijk azen op probleemmeisjes. Ook heeft de instelling een eigen team ingeschakeld met deskundigen op het gebied van meisjeshandel.
Jeugdinstelling Amsterdam schakelt zedenpolitie in

Dat liet Suzanne van der Nes van de stichting Spirit, waaronder de Koppeling valt, zaterdag weten naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. De instelling heeft afgelopen week het verlofbeleid aangescherpt. Meisjes moeten in het weekend worden gehaald en gebracht en mogen hun telefoon niet meenemen, zodat ze geen contact met die jongens kunnen opnemen.

Onrust

Van der Nes rept van onrust in de instelling, maar weet nog niet wat er precies aan de hand is. Via gesprekken met meisjes en ouders onderzoekt de Koppeling de zaak. In de instelling zitten meisjes tussen de 12 en 18 jaar die kampen met bijvoorbeeld psychische problemen of verslavingsproblemen en door de rechter onder toezicht zijn geplaatst.

De mogelijke problemen met loverboys spelen buiten de Koppeling, wanneer de meisjes met verlof zijn.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.