Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdhulp leed aan tunnelvisie bij De Loot

Tunnelvisie heeft jeugdhulpverleners van de William Schrikker Groep (WSG) parten gespeeld in de beoordeling van de leefomstandigheden van kinderen die in het streng christelijke pleeghuis De Loot in Nieuwleusen (Overijssel) werden geplaatst.
Jeugdhulp leed aan tunnelvisie bij De Loot

Omdat rond 2000 was besloten dat het plaatsen van kinderen in het pleeggezin in sommige gevallen de beste oplossing was, is daar nooit meer van afgeweken. Ook niet toen er problemen ontstonden met de pleegmoeder en kinderen en hun ouders klaagden over mishandeling en seksueel misbruik.

Excuses
Dat concluderen externe onderzoekers, die eerder dit jaar door WSG aan het werk werden gezet om uit te zoeken hoe het zo mis kon gaan in De Loot. Bestuursvoorzitter Peter Kouwenberg van WSG heeft deze week excuses aangeboden aan kinderen die in De Loot zijn mishandeld. Een aantal ex-pupillen deed eerder dit jaar aangifte tegen pleegmoeder tante Wilma, die in 2010 door andere pleegouders is vervangen. Ook WSG heeft aangifte van enkele zaken gedaan.

Onderzoek
Het onderzoek van politie en justitie is nog niet afgerond. Het Openbaar Ministerie in Zwolle zei donderdag dat het eigen rapport van WSG daarin meegenomen wordt.

Bron: ANP/ANP-Photo/Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.