Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaarlijks alarmbel voor 10.000 jongeren

Met het nieuwe alarmsysteem voor jongeren die in de problemen komen, kunnen jaarlijks 10.000 jongeren op tijd op het rechte spoor worden gezet. Dat zei minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin woensdag op een conferentie in Apeldoorn.
Jaarlijks alarmbel voor 10.000 jongeren

Met de zogeheten verwijsindex gaat er bij alle instellingen die op dit computersysteem zijn aangesloten een alarm af als er op twee of meer plaatsen blijkt dat een jongere op het verkeerde pad terechtkomt. Vorig jaar begon een proef in dertig gemeentes waarbij onder meer jeugdzorg, politie en uitkeringsinstanties elkaar gaan waarschuwen.

Twee instanties
Op 4,5 miljoen jongeren zullen per jaar 200.000 meldingen gedaan worden over problemen waarmee deze te kampen hebben. In 10.000 gevallen zullen minstens twee instanties aan de bel trekken, waarop er actie ondernomen moet worden.

Start Centra Jeugd en Gezin
Rouvoet sprak op een conferentie in Apeldoorn waar het startsein werd gegeven voor de Centra voor Jeugd en Gezin die in alle gemeentes moeten komen. In de centra werken instanties als de GGD, het consultatiebureau, Bureau Jeugdzorg en welzijnsorganisaties met elkaar samen.

Vier miljoen klanten
Ouders kunnen er terecht voor hulp en met vragen over de opvoeding. Rouvoet verwacht dat er vanaf 2011 jaarlijks vier miljoen ouders en jongeren aankloppen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.