Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isoleercel voor opstandelingen jeugdgevangenis

Acht van de jongeren die maandagavond in opstand kwamen in jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim, moeten voorlopig in een isoleercel blijven. Een andere jonge gedetineerde mag even niet aan activiteiten deelnemen.
Isoleercel voor opstandelingen jeugdgevangenis

Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie donderdag laten weten. De vier jongeren die als hoofddader worden beschouwd, verhuizen na hun straf naar een andere inrichting. De andere vijf worden herplaatst binnen Teylingereind, maar komen niet meer bij elkaar te zitten.

Huisregels
De jongens lieten het brandalarm afgaan en verschansten zich in een ruimte. Ze kwamen in opstand omdat ze het niet eens waren met de huisregels en het eten niet lekker vonden. Na gesprekken met drie onderhandelaars maakten ze een eind aan hun actie. Er werden geen toezeggingen gedaan.

Na twee dagen isoleercel voor de negen opstandelingen bepaalde de gevangenisdirectie donderdag dat acht jongeren daar nog een tijdje moeten blijven.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.