Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IPO: ‘Bezuiniging jeugdzorg onterecht’

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) maakt namens de provincies en de drie stadsregio’s Amsterdam, Rotterdam en Haaglanden ernstig bezwaar tegen de bezuinigingen van circa 25 miljoen door VWS op hun budget. Volgens het IPO is er een misrekening geweest in het Begrotingsakkoord en wordt dit nu afgewenteld op de jeugdzorg.
IPO: ‘Bezuiniging jeugdzorg onterecht’

In het Begrotingsakkoord is er geen geld gereserveerd voor loonindexatie in de jeugdzorg, terwijl er wel een afspraak met het Rijk is gemaakt om de lonen bij te stellen, zo schrijft het IPO. Om dit alsnog te doen, heeft het ministerie van VWS nu een korting op het budget van de jeugdzorg aangekondigd. 

Afwentelen
‘De provincies worden geconfronteerd met een sterke stijging van de vraag naar jeugdzorg. De afgelopen jaren zijn er 15 procent meer kinderen geholpen, terwijl het budget gelijk bleef. De betekent dat de rek er zo langzamerhand wel uit is. Het afwentelen van een extra bezuiniging van 25 miljoen, juist op deze groep kwetsbare kinderen, is daarom een verkeerde keuze’, aldus IPO-bestuurslid Marc
Witteman.

Verantwoordelijkheid
IPO heeft de bezwaarbrief naar de leden van de Tweede Kamercommissie Jeugdzorg gestuurd en dringt erop aan dat de verantwoordelijkheid voor de ‘misrekening’ in het Begrotingsakkoord bij het ministerie van VWS wordt gelegd en om te voorkomen dat de kinderen in de jeugdzorg er de dupe van worden.

Bron: IPO/Foto:Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.