Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interim-bestuurder Humanitas DMH stapt op

De veelbesproken interim-bestuurder Raimond Nicodem bij Humanitas DMH heeft zijn functie neergelegd. De bestuurder kwam in opspraak door zijn topsalaris, waarna hij en zijn gezin ernstige bedreigingen ontvingen. Ook viel het draagvlak in de organisatie weg.
Interim-bestuurder Humanitas DMH stapt op
Foto: ANP Photo

De Raad van Toezicht (RvT) van Humanitas DMH zegt zijn vertrek te betreuren, maar zijn besluit te respecteren. ‘Wij distantiëren ons met klem van de suggestieve en onjuiste berichtgeving in de pers’, laat de RvT weten. Jos Baardemans is benoemd als waarnemend bestuurd en om die reden per direct afgetreden als lid van de Raad van Toezicht. Intussen beraadt de RvT zich op zijn eigen positie en zal zich tot de Governance Commissie wenden.

Salaris
Nicodem zou in juli ruim 95 duizend euro hebben ontvangen voor een maand werk. Omgerekend zou dat een jaarsalaris van ruim 1,1 miljoen euro zijn. Het maximale jaarsalaris voor zorgbestuurders is volgens de wet ruim 187 duizend euro.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.