Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectierapport Jeannette Unlandt: wanbeleid bij zorginstelling

Deze week verscheen een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de meervoudig gehandicapte Jeannette Unlandt, die door een ongeluk in 2009 overleed. In oktober 2008 werd Jeannette in bad gedaan door een begeleidster van de instelling waar zij op dat moment woonde.
Inspectierapport Jeannette Unlandt: wanbeleid bij zorginstelling

De begeleider liet Jeannette minuten lang alleen en toen zij terugkwam, lag Jeannette onder water: het scheelde niet veel of de gehandicapte vrouw was verdronken. Eerder al werd Jeannette mishandeld door hulpverleners van een andere instelling.

Vechten
Jeannette werd zo snel mogelijk uit bad gehaald, maar in plaats van dat Jeannette op haar zij werd gelegd, werd zij in een rolstoel geplaatst. Daarna raakte Jeannette in coma. Na het ongeluk gaat de gezondheidssituatie van Jeannette steeds verder achteruit. Ze krijgt longontsteking en vecht voor haar leven. Vorig jaar juli overlijdt zij op 27-jarige leeftijd.

Strengere controle
Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe is het toezicht in verschillende instellingen? Moet er strenger gecontroleerd worden door inspecties? Netwerk wist de hand te leggen op het rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg waaruit een onthutsend beeld naar voren komt van wanbeleid bij de betrokken zorginstelling wat uiteindelijk leidt tot het in coma raken van Jeannette.

Netwerk praat met Leo Unlandt; de vader van Jeannette. Verder een studiogesprek met Jo Terlouw, directeur van de belangenvereniging voor verstandelijk gehandicapten en hun familieleden KansPlus.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: Netwerk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.