Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie onderzoekt hulpverlening broers

De Inspectie Jeugdzorg is vorige week een onderzoek gestart naar de gang van zaken rond de hulp aan het gezin van de dood gevonden broertjes Ruben en Julian uit Zeist. Dat heeft een woordvoerder maandag gezegd. Aan dat onderzoek ging een 'formele melding' van een betrokken instantie vooraf.
Inspectie onderzoekt hulpverlening broers
Foto: ANP

Over de inhoud van die melding van Bureau Jeugdzorg Utrecht kan de woordvoerder niets zeggen en ook niet wanneer die melding precies is gedaan. ‘De eerste fase van het onderzoek loopt. Dat is het verzamelen van feiten bij de drie instanties: Bureau Jeugdzorg, een instelling voor ambulante jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming.’

Onderzoek

De inspectie hoopt onder meer op een rij te krijgen wie wat op welk moment heeft gedaan. ‘Afhankelijk daarvan kijken we of er aanvullende vragen zijn of dat er meer onderzoek nodig is.’


Kritiek

Sinds de scheiding de ouders van Ruben en Julian in 2008 hebben meer dan tien hulpverleners en instanties zich met hen beziggehouden, zo meldt NRC in een reconstructie. Al voor de vermissing van de twee broertjes uitte de Raad voor de Kinderbescherming scherpe kritiek op de manier waarop jeugdzorg met hen omging, aldus de krant.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.