Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie naar Addictioncare Veldhoven

De Inspectie voor de Gezondheidszorg brengt komende maandag een bezoek aan verslavingskliniek Addictioncare in Veldhoven. Die kliniek kwam de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws toen twee directeuren in opspraak raakten.
Inspectie naar Addictioncare Veldhoven

Directeur Bas de B. werd op non-actief gezet nadat hij eind november opschudding had veroorzaakt op een vlucht van Zuid-Afrika naar Nederland. Hij zou onder invloed zijn geweest van drugs en alcohol toen hij probeerde de nooddeuren te openen en de cockpit binnen te komen. Collega-directeur Niels S. hoorde afgelopen week 2 jaar cel tegen zich eisen voor een poging tot zware mishandeling. Hij zou in augustus doelbewust hebben ingereden op een vol terras na een ruzie. Ook S. zou niet meer voor de kliniek werken.

Poolshoogte

Die informatie is aanleiding voor de Inspectie om poolshoogte te nemen. ‘Soms zijn berichten zo heftig dat je niet anders kunt’, bevestigde een woordvoerder. ‘We onderzoeken de kwaliteit van de zorg. Dat doen we door met mensen te praten en dossiers te bekijken. Zorgaanbieders moeten daar ook aan meewerken.’ Naar aanleiding van dit bezoek wordt besloten of er een breder onderzoek moet komen.

Ex-verslaafden

Addictioncare werd in 2010 opgericht door ex-verslaafden Bas de B., Niels S. en Marcus Teunissen. Teunissen is de baas in Zuid-Afrika, waar twee afkickklinieken van Addictioncare staan. Volgens de eigen website heeft Addictioncare inmiddels 40 mensen in dienst en werden 750 mensen behandeld. Inmiddels is een nieuwe directeur aangesteld. Jacob Poot heeft volgens Addictioncare zijn sporen verdiend in de internationale retailbranche.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.