Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie: ‘Meer verrassingsbezoeken’

Incidenten zoals bij Stichting Kind zijn reden om meer verrassingsinspecties te houden. Dat meldt de Inspectie Jeugdzorg in Sp!ts. De eigenaren van deze stichting werden deze week opgepakt op verdenking van seksueel misbruik en mishandeling van pleegkinderen.
Inspectie: 'Meer verrassingsbezoeken'

Stichting Kind in Langenboom, Noord-Brabant, is een particuliere organisatie voor opvang van kinderen die in een crisissituatie verkeren. De stichting was ook de eerste instelling waar de inspectie onaangekondigd langskwam, zo meldt de krant.

Niet erkend
Particuliere zorgaanbieders vormen een aandachtsgebied voor de inspectie, omdat ze niet zijn erkend. Jeugdzorg pleit al jaren voor een kwaliteitskeurmerk. Meerdere Bureaus Jeugdzorg maakten gebruik van de opvang van Stichting Kind, maar ook particulieren met een persoonsgebonden budget (pgb) kwamen er terecht. Jeugdzorg heeft besloten dat kinderen niet meer mogen worden geplaatst bij instellingen waarvan niet vaststaat dat zij voldoen aan de eisen van de Wet Jeugdzorg.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Sp!ts/Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.