Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie heft verscherpt toezicht BJAA op

De Inspectie Jeugdzorg heeft het verscherpt toezicht op het bureau jeugdzorg in de regio Amsterdam opgeheven. Dat maakte de inspectie bekend.
Inspectie heft verscherpt toezicht BJAA op

De inspectie stelde Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) in februari 2010 onder verscherpt toezicht omdat het bureau de veiligheidsrisico’s voor kinderen onvoldoende inschatte en niet genoeg deed om de risico’s te beperken. Het afgelopen jaar heeft het bureau voldoende verbeteringen geboekt op dit gebied. Het verscherpt toezicht is daarom niet meer nodig.

In opspraak
BJAA kampte eerder met problemen. Het bureau raakte in opspraak vanwege gebrekkige bedrijfsvoering, financieel wanbeleid en kampte met een leegloop onder ervaren medewerkers. Volgens de inspectie zou het bureau de veiligheid van kinderen die onder toezicht staan, niet goed waarborgen. De directeur moest in 2008 vertrekken nadat de ondernemingsraad het vertrouwen in hem had opgezegd. De gemeente Amsterdam greep daarom eerder ook in bij de organisatie.

Lees ook: Wethouder Lodewijk Asscher en de jeugdzorg: Bang voor nieuwe Savanna’s

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Zorg + Welzijn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.