Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Initiatieven voor zwerfjongeren beloond

De Altijd Onderweg Prijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt door Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN). Begeleidingsprojecten die de situatie van dak- en thuisloze jongeren verbeteren maken kans op een prijs van tienduizend euro.
Initiatieven voor zwerfjongeren beloond

De Altijd Onderweg Prijs werd in 2005 voor het eerst uitgereikt. SZN en R.C. Maagdenhuis, een fonds voor maatschappelijke initiatieven, steunen hiermee sociaal-maatschappelijke projecten, waaaronder projecten voor dak- en thuisloze jongeren. Nederland telt op dit moment zesduizend jongeren zonder vaste woning of een thuis.

Levensverbetering
Deelnemers dienen vooral gericht te zijn op de levensverbetering en toekomstmogelijkheden van zwerfjongeren, vindt SZN. Projecten moeten een indicatie kunnen geven voor hun problemen en hun mogelijkheden. Bovendien moet het project een inspiratiebron zijn voor andere instellingen en dus een voorbeeldfunctie vervullen.

Winnaar 2007
De winnaar van 2007 is FilmSpot! van Stichting Don Bosco Jonathan, een project voor en door jongeren. Hierin worden afleveringen gemaakt in verschillende opvanghuizen voor dak- en thuisloze jongeren. Jongeren krijgen zo de kans om hun creativiteit op het gebied van filmen en acteren op een laagdrempelige manier te ontdekken. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om hun leef- en woonomgeving op een positieve en ‘eigen manier’ te presenteren.

Juryrapport
De jury oordeelde dat FlimSpot! bijdraagt aan hun creatieve en technische ontwikkeling. Ook draagt het eindproduct bij aan bewustwording van het brede publiek over de leefsituatie van thuisloze jongeren en over hun veerkracht en talent.

Altijd Onderweg Prijs
Deelnemers kunnen zich voor 15 mei 2008 aanmelden. Kijk voor meer informatie op

www.zwerfjongeren.nl

of

www.zwerfnet.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.