Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Informatie over seks voor Marokkaanse jongeren

Marokkaanse jongeren die van alles willen weten over liefde, seks en islam kunnen vanaf woensdag terecht op Maroc.nl. De website, die maandelijks door een kwart miljoen Marokkaanse Nederlanders wordt bezocht, maakt speciaal hiervoor ruimte. Dat meldden Maroc.nl en Soa Aids Nederland maandag.
Informatie over seks voor Marokkaanse jongeren
Foto: ANP-Photo/Roos Koole

Bij veel jongeren van Marokkaanse afkomst heerst een taboe op seksualiteit. Het is de bedoeling dat ze op de site vrijuit met elkaar in gesprek kunnen over allerlei zaken rond dit onderwerp. Ook kunnen ze hierover mailen met islamdeskundige Badr Youyou.

Relaties

Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer partnerkeuze, maagdelijkheid, geheime relaties, grenzen en wensen, homoseksualiteit en dubbele moraal. Soa Aids Nederland heeft het onderdeel van de website samen met Stichting Maroc.NL ontwikkeld voor jongens en meiden in de leeftijd van 12 tot 26 jaar.

Aan filmpjes werkten onder anderen mee: cabaretier Rachid Larouz, Jihad Alariachi (Meiden van Halal), en presentatrice Aziza El Messaoudi.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.