Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ: Problemen bij Haags verpleeghuis duren voort

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Haagse verpleeghuis Houtwijk, onderdeel van zorgconcern HWW Zorg, onder verscherpt toezicht geplaatst. De kwaliteit van de zorg en de veiligheid van de 180 bewoners zijn onvoldoende gewaarborgd, zo is gebleken uit inspectiebezoeken.
IGZ: Problemen bij Haags verpleeghuis duren voort

Dat heeft de IGZ vrijdag bekendgemaakt. Eerder dit jaar tikte de toezichthouder het verpleeghuis ook al op de vingers, onder meer naar aanleiding van een aantal incidenten waarbij dementerende bewoners van de instelling waren ontsnapt. De IGZ volgt de situatie in Houtwijk al sinds januari nauwlettend. ‘Dit komt niet uit de lucht vallen’, aldus een woordvoerder.

Deskundigheid
HWW Zorg heeft wel verbeteringen doorgevoerd, maar de zorg is nog steeds onder de maat. De deskundigheid van het personeel laat te wensen over, onder meer doordat de instelling te weinig aandacht besteedt aan bijscholing. Het ontbreekt aan goed beleid om te voorkomen dat bewoners bijvoorbeeld vallen of verkeerde medicijnen krijgen. Middelen om patiënten vast te binden worden niet goed gebruikt.

Plan van aanpak
De IGZ wil dat Houtwijk volgende week met een plan van aanpak komt om de zorg op het gewenste niveau te krijgen. De zorginstelling moet vervolgens maandelijks verslag uitbrengen over de gemaakte vorderingen.

Opheldering
De SP wil opheldering van staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen Van Zanten. SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dat er sprake is van ‘verwaarlozing van dit probleem’. Volgens haar is de belofte dat de Kamer voortdurend op de hoogte zou blijven over de situatie bij het verpleeghuis niet nagekomen door het ministerie.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.