Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

IGZ onderzoekt dodelijke incidenten Bartiméus

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zit bovenop het onderzoek naar de twee dodelijke incidenten in blindeninstituut Bartiméus de afgelopen weken. Dat heeft een woordvoerster desgevraagd gezegd. De inspectie heeft nog geen verscherpt toezicht ingesteld.
IGZ onderzoekt dodelijke incidenten Bartiméus

De instelling zelf onderzoekt de incidenten. ‘Wij volgen dit onderzoek zeer nauw’, zegt de IGZ-woordvoerster. Bartiméus kan voorlopig nog niets zeggen over de toedracht van de sterfgevallen. Volgens het AD is 2 weken geleden een patiënt gestikt in zijn eten en is deze week een zwaar gehandicapte bewoonster overleden nadat ze water in haar longen had gekregen in bad.

Onervaren
Vakbond Abvakabo FNV hoort bezorgde geluiden van de medewerkers van de instelling. ‘Vaak worden ervaren krachten samen met onervaren medewerkers op een groep gezet. Als de ervaren medewerker dan even weggeroepen wordt vanwege een incident, staat de onervaren kracht er alleen voor. Flexwerkers worden niet genoeg ingewerkt. Langdurige ziektevervanging is niet altijd goed geregeld en medewerkers krijgen niet genoeg voorbereidingstijd’, somt Hans van den Wijngaard van Abvakabo op.

Werkdruk
Volgens Van den Wijngaard is de werkdruk voor de medewerkers enorm hoog geworden door allerlei bezuinigingen. ‘Het is de hele dag rennen en hollen; ze komen bijna niet meer aan pauze toe. Het werk is heel zwaar. Uiteindelijk vallen mensen uit. Zo ontstaan roosterproblemen.’

Woonvoorziening
Bartiméus heeft in Doorn, Ermelo en Zeist moderne, kleinschalige woonvoorzieningen voor mensen met visuele en bijkomende beperkingen.

Bron: ANP/Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.