Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitas worstelt met PVV’er als bestuurslid

Humanitas worstelt met de vraag of het Almeerse PVV-raadslid René Eekhuis nog wel past bij de hulporganisatie. Eekhuis is vrijwilliger en bestuurslid in het district Noordwest. De overige bestuursleden hebben moeite met zijn politieke denkbeelden en in de gesprekken hierover zijn de bestuursleden niet nader tot elkaar gekomen.
Humanitas worstelt met PVV'er als bestuurslid

Het districtsbestuur heeft woensdagavond een gesprek over de kwestie met het landelijk hoofdbestuur. Woordvoerster Marja Smits van Humanitas heeft dit gezegd naar aanleiding van berichtgeving hierover in het AD.

Hoofddoekjes

Smits zei dat in het districtsbestuur een verschil van inzicht is ontstaan over de vraag of de standpunten van de PVV, die onder meer in Almere een verbod op het dragen van hoofddoekjes wil, wel zijn te verenigen met de waarden van Humanitas, zoals gelijkwaardigheid.
De hulporganisatie zet zich op humanistische basis in voor ouderen, dak- en thuislozen, kinderen en asielzoekers.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Gemeente Almere

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.