Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hulpverleners informeren elkaar over tijdelijk huisverbod

De Wet tijdelijk huisverbod treedt op 1 januari in werking. De ministeries van VWS, Binnenlandse Zaken en van Justitie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten hebben een nieuwe website gemaakt waarop hulpverleners elkaar kunnen informeren over dit thema.
Hulpverleners informeren elkaar over tijdelijk huisverbod

Door Ellen van der Loo – Op de site kunnen hulpverleners hun vragen stellen. Die vragen zijn direct uit de praktijk afkomstig: ‘Heeft iemand een voorbeeld van een privacyreglement?’, ‘Verliest de uithuisgeplaatste het gezag over zijn kinderen?’ De antwoorden komen eveneens uit de praktijk: van andere bezoekers van de site.

Feitelijk
Op de website huisverbod.nl staat veel feitelijke informatie over de stand van zaken rond wet- en regelgeving, betrokken partijen en beschikbare instrumenten. Een duidelijk stappenplan licht elke stap toe, die in het proces gezet moet worden en geeft bovendien per stap een aantal tips voor de uitvoering.

Pilots
In Venlo, Groningen en Amsterdam zijn vorig jaar pilots uitgevoerd. Deze pilots waren bedoeld om de opleidingen, instrumenten en het ontwikkelde materiaal te testen en ervaringen op te doen met de ketenaanpak. Een kort verslag van deze pilots staat eveneens op de site.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.