Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe weet je welke zorgverzekering bij jou past?

Als het gaat om zorgverzekeringen, zijn er tientallen aanbieders. Tussen al deze zorgverzekeringen zijn er dus ook veel verschillen en overeenkomsten. Zowel in mogelijkheden als in prijzen. Om erachter te komen welke bij jou past, is het verstandig om eens te gaan voor een zorgverzekering vergelijken. Om goed in kaart te hebben waar je dan op moet letten, zetten wij graag de belangrijkste punten op een rijtje.

Persoonlijke keuze

Het is goed om stil te staan bij wat je verwacht in het aankomende jaar. Misschien is het een jaar waar je meer zorg nodig hebt dan voorheen. Het is zaak om jouw wensen in kaart te brengen om een passende zorgverzekeraar te kiezen. Moet je bijvoorbeeld met regelmaat naar de fysiotherapeut, dan is een verzekering met aanvullende dekking voor de fysiotherapeut erg handig. Zo is dat natuurlijk per persoon weer anders. Iedereen heeft namelijk per specifiek onderwerp wel of juist totaal geen zorgverlening nodig.

Passende zorgverlener

Vind je het belangrijk om zelf je zorgverleners te kunnen kiezen als je zorg nodig hebt, bijvoorbeeld de keuze in ziekenhuis of fysiotherapeut die jij fijn vindt, dan is het goed om te kiezen voor een restitutiepolis. Met deze polis mag je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Een naturapolis zorgt ervoor dat je gebonden bent aan zorgverleners waar de verzekeraar afspraken mee heeft gemaakt. Het is wel zo dat de naturapolis tegenwoordig al met veel zorgverleners afspraken heeft gemaakt, dus de kans is groot dat jouw zorgverlener ertussen zit.

Vrijwillig eigen risico

De mogelijkheid voor een vrijwillig eigen risico is er bij veel verzekeraars ook. Als je in de afgelopen jaren geen zorgkosten hebt gemaakt en verwacht dat dat zo zal blijven, dan kun je veel besparen op je premie door een vrijwillig eigen risico. Let op dat dit toch wel een risico is wat je aangaat.

Vergelijken

Het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars kan bijvoorbeeld door het vergelijken van offertes, maar tegenwoordig is er ook veel online mogelijk als het aankomt op een zorgvergelijker. Het kan namelijk zo zijn dat verschillende zorgvergelijkers ook totaal verschillende prijzen aanbieden terwijl het om hetzelfde pakket gaat. Zolang je weet wat jij in een jaar nodig hebt qua zorg, kan jij nagaan welk pakket bij jou past en dus wat je moet vergelijken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.