Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe houd je gokken in de hand?

Een nieuwe website is gestart om kansspelverslaving tegen te gaan. Als voorzet op de wettelijke regulering in 2017 van online gokken. Jaarlijks zoeken ruim 200 mensen hulp voor een gokprobleem.

De introductie van de website www.gokkeninfo.nl maakt deel uit van een pakket maatregelen die de overheid inzet om te voorkomen dat gokverslaving toeneemt met deregulering van online gokken. Nu zijn online kansspelen nog illegaal, medio 2017 komt er een nieuwe wet op de kansspelen die het kansspelaanbieders mogelijk maakt om een vergunning aan te vragen voor online gokken.

Probleemgokker

De website geeft informatie aan spelers, familie en hulpverleners over hoe het speelgedrag in de hand kan worden gehouden. Voor professionals en naasten wordt op de site aangegeven hoe ze problematisch gokken kunnen herkennen, wat ze kunnen doen en hoe ze het gesprek met de probleemgokker aan kunnen gaan.

Verslavingszorg

Jaarlijks zoeken ruim 2000 mensen hulp bij de verslavingszorg vanwege een gokprobleem. Gokkers zijn vaak autochtone mannen van rond de 40 jaar. Het aantal hulpzoekenden voor gokken daalt weliswaar, maar het aandeel mensen dat een online gokprobleem heeft groeit. Een kwart van de jongeren in het voorgezet onderwijs heeft het afgelopen half jaar een online kansspel gespeeld. Van hen heeft 5% voor geld gespeeld.

Professionals site

De website heeft een speciale professionals site. Daar kun je informatie vinden over een motiverend gesprek, over hoe je als professional gokken bespreekbaar maak en waar je de cliënt naar toe kunt doorverwijzen. Belangrijke aspecten voor de professional: empathie en betrokkenheid bij de cliënt. Je kunt ook met de cliënt via de website gokkeninfo.nl een test doen om te bekijken of jouw cliënt een gokprobleem heeft. Lees hier meer over deze test>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.