Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe gaat het met jou?

Vanaf 1 januari 2010 moeten gastouders aan bepaalde opleidingseisen voldoen. Voortaan ligt de deskundigheid die van hen wordt vereist vast in een erkend beroepsdiploma. Zo kunnen gastouders zorgen voor een goede en gezonde omgeving voor kinderen.
Hoe gaat het met jou?

Toch zijn er volgens de auteurs van dit boekje soms momenten dat de gastouder niet goed weet hoe hij moet omgaan met een kind dat bijvoorbeeld stilletjes wegkruipt. Of met een kind dat telkens een duwtje in de rug nodig heeft. Het boekje Hoe gaat het met jou? geeft informatie aan gastouders over hoe zij kunnen zien of kinderen waar zij voor zorgen zich ‘wel bevinden’, wat dat precies is en waar je dat aan kunt zien en afmeten.
Andere vraag is wat een gastouder kan doen als het kind zich niet prettig voelt. ‘Gastouders staan vaak te lang stil bij het zoeken naar oorzaken. Het is zeker goed om daarover na te denken, maar besteed liever energie aan het bedenken van oplossingen’, aldus de auteur.
De schrijvers beantwoorden in verschillende hoofdstukken vragen als: waarom moet ik gericht kijken naar een kind? Wat is welbevinden? Hoe kijk ik naar welbevinden? En: hoe kan ik de opvangsituatie verbeteren? Alle informatie is voorzien van praktijkvoorbeelden, concrete verbetertips en invullijsten die helpen bij het observeren van de kinderen.

Titel  Hoe gaat het met jou? Kijken naar het welbevinden van kinderen
Auteurs  Mariëlle Balledux en Josette Hoex
Uitgever  SWP en NJi
Prijs  € 8,00

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.