Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Help sociaal werk zichtbaarder te maken – op wie stem jij?

Sociaal werkers zijn onmisbaar voor sociale samenhang, veerkracht en zelfredzaamheid in de samenleving. Daarom verdienen zij ook in 2024 een plek in de spotlights.

Onmisbaar in de samenleving

Sociaal werkers staan naast kwetsbare inwoners die het vaak met een klein zetje weer op eigen kracht kunnen. Is er meer nodig, dan bieden sociaal werkers die ondersteuning ook. Zelf, of in samenwerking met andere professionals in zorg en welzijn, én met de inwoners in de wijk en anderen in het sociale netwerk van de inwoner. Dit voorkomt dat problemen ontstaan of groter worden. En door de inzet van sociaal werk wordt er minder vaak een beroep gedaan op de zorg.

Impact sociaal werk zichtbaar

Die impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Daarom organiseert Sociaal Werk werkt! de Verkiezing Sociaal Werker van het Jaar: om de meerwaarde van sociaal werk te laten zien en het onmisbare vak van de sociaal werker meer bekendheid te geven.

Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights

Met de verkiezing lichten we het vakmanschap van sociaal werkers uit, en versterken we de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media. Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights. De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.

Genomineerden verkiezing 2024

De genomineerden voor dit jaar zijn: Sonny Boelhouwer (Stay Focused Leeuwarden), Jetske Scholten (Wijkracht Haaksbergen) en Katie Eppenhof (R-Newt Tilburg). De jury heeft deze drie sociaal werkers verkozen uit de voorgedragen kandidaten. Op 29 mei maakt Sociaal Werk werkt! de winnaar bekend.
Maak ook kennis met de genomineerden en breng je stem uit.

Draag bij aan de zichtbaarheid van sociaal werk en stem op Sonny, Jetske of Katie!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.