Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Helft probleemjeugd niet gebaat bij project

Bijna de helft van Amsterdamse jongeren die deelnemen aan een project voor probleemjeugd vervalt uiteindelijk weer in crimineel gedrag. Dat blijkt uit een evaluatie van zes Amsterdamse jeugdprojecten die de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam donderdag uitbracht.
Helft probleemjeugd niet gebaat bij project

Het onderzoek van de gemeente heeft betrekking op alle jongeren die in 2004 en 2005 aan de projecten deelnamen. Hieruit blijkt dat bijna een derde van het totale aantal behandelde jongeren binnen een jaar al weer de fout ingaat. Bij meer dan de helft van de jongeren die opnieuw in crimineel gedrag vervallen, is sprake van vermogensmisdrijven.

Dwang averechts
De deelnemers recidiveren vaker als zij, voorafgaand aan de deelname aan het project, al meer strafbare feiten op hun naam hebben staan. Jongeren die door justitie gedwongen werden om aan een van de interventieprojecten deel te nemen, vervielen vaker in hun oude gedrag dan de deelnemers die zich vrijwillig voor de projecten aanmeldden.

Teleurgesteld
In het NOS Journaal reageerde de Amsterdamse burgemeester Job Cohen teleurgesteld op de uitkomsten. ‘Er zal altijd wel recidive zijn. Maar als na al onze inspanningen de cijfers zo hoog blijven, is dat teleurstellend.’
De burgemeester pleitte voor een hardere aanpak van de jongeren met meer dwang en minder vrijblijvendheid. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.