Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hein Roethofprijs voor Haags project

Het Haagse project Kleurkracht Escamp/Rolmodellen heeft maandag de Hein Roethofprijs gewonnen. Het project, dat in het stadsdeel Escamp loopt, kreeg de prijs omdat het volgens de jury ‘burgerschap creëert en passiviteit omzet in activiteit’. Ook kan het principe makkelijk op andere plaatsen worden ingevoerd. De Hein Roethofprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een project dat het beste criminaliteit voorkomt of de sociale veiligheid verbetert.
Hein Roethofprijs voor Haags project

Kleurkracht Escamp/Rolmodellen is een project waarin politie Haaglanden, het stadsdeel, wooncorporaties, jongerenwerk, sportverenigingen, moskeebesturen en individuele wijkbewoners samenwerken. Uit de achterban van de deelnemers worden personen gekozen – de zogenoemde rolmodellen – die samen met de politie tijdens evenementen toezicht houden op plekken waar altijd veel overlast is van groepen mensen. Deze rolmodellen moeten aanzien en gezag hebben in de wijk.

Overlast
In Escamp zijn de laatste jaren steeds meer ‘kanslozen’ komen wonen, rijkere mensen trekken er weg, zo meldt de organisatie van de Hein Roethofprijs. Er wonen mensen van allerlei verschillende etnische achtergronden en het stadsdeel heeft te kampen met onder meer overlast van jongeren. Vooral tijdens grote voetbalevenementen en de jaarwisseling zijn er gevallen van vernieling, brandstichting, vechtpartijen en baldadigheid. Bewoners voelen zich daardoor onveilig.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.