Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

HAN benoemt lector Innovatie gehandicaptenzorg

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft mevrouw dr. Petri Embregts per 1 mei aangesteld als lector Innovatie van de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Petri Embregts promoveerde in 2002 op het thema sociale interactie met licht verstandelijk gehandicapten.
HAN benoemt lector Innovatie gehandicaptenzorg

De HAN heeft het lectoraat in het leven geroepen omdat de zorg voor licht verstandelijk gehandicapten in Nederland snel verandert. Veel patiënten wonen niet meer in instellingen, maar zelfstandig onder begeleiding. Dat heeft gevolgen voor de gehandicapten en de manier waarop cliënten begeleid moeten worden.

Compenties
Zorginstellingen moeten bepalen welke nieuwe competenties voor de gewijzigde taken van beroepskrachten nodig zijn. Medewerkers werkten voorheen in een afgebakende omgeving. Door de nieuwe manier van werken moeten zij over andere competenties beschikken. Ze moeten op hun nieuwe werkzaamheden worden voorbereid en vanuit de instelling ondersteund worden.

Beroepsopleidingen

Embregts, die per 1 mei is benoemd, gaat onder andere meewerken aan curricula voor de beroepsopleidingen. Zij werkt samen met het bestaande HAN lectoraat Lokale Dienstverlening vanuit Klantperspectief.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.