Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse aanpak schoolverzuim werpt vruchten af

Het aantal gevallen van langdurig verzuim op Haagse scholen is het afgelopen jaar met een kwart teruggebracht. Dat heeft wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) woensdag bekendgemaakt. Dit komt volgens haar door een betere samenwerking tussen Haagse leerplichtambtenaren en scholen.
Haagse aanpak schoolverzuim werpt vruchten af

Door de komst van het ‘digitaal verzuimloket’ komen klachten van scholen sneller bij de juiste leerplichtambtenaar terecht. Bovendien worden scholen geholpen bij het registreren van verzuimproblemen en leggen leerplichtambtenaren actiever contact met probleemleerlingen en hun ouders.

Krachtwijk
Den Haag mikt met dit zogenoemde ‘spijbeloffensief’ vooral op de zogenoemde krachtwijken, waar het spijbelverzuim ruim anderhalf keer zo hoog lag als in andere Haagse wijken. Een proef in de wijk Escamp heeft ertoe geleid dat het schoolverzuim hier nu op het stedelijk gemiddelde ligt. Dit jaar wordt deze aanpak ook toegepast in de andere Haagse krachtwijken.

Halt
In totaal werden er in Den Haag in het schooljaar 2009-2010 door Leerplicht 2180 waarschuwingen verstuurd. In 586 gevallen werd proces-verbaal opgemaakt. In 247 gevallen werd doorverwezen naar bureau Halt.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.