Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote steden willen voortzetting extra budget

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag willen in gesprek met minister Ella Vogelaar over voortzetting van het budget voor het Grotestedenbeleid. De bewindsvrouw moet de komende tien jaar 6,7 miljard euro beschikbaar stellen.
Grote steden willen voortzetting extra budget

Dat hebben vertegenwoordigers van de vier grote steden maandag gezegd. Het budget voor het Grotestedenbeleid dreigt vanaf volgend jaar verlaagd te worden. Eerder deze maand zei Vogelaar zelf ook al dat het kabinet na 2009 meer geld voor de grote steden moet uittrekken.

Verlaagd
Het Grotestedenbeleid is bedoeld om de problemen in vooral de 31 grote steden aan te pakken. De afgelopen jaren bedroeg het budget jaarlijks meer dan 900 miljoen euro. In 2010 daalt dit naar 370 miljoen, en in 2012 is voor de problemen in de steden nog 180 miljoen over.

Woningbouw
De vier grote steden stellen dat zij de komende tien jaar geld nodig hebben om meer dan 150.000 nieuwe woningen te bouwen. Daarnaast moeten tenminste 45.000 woningen van corporaties en 57.000 particuliere woningen worden gerenoveerd.

Vogelaarwijken
De woningcorporaties steken de komende tien jaar in totaal 2,5 miljard euro in de veertig Vogelaarwijken. De aanpak van deze buurten is volgens Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag slechts een deel van de maatregelen die moeten worden genomen om de tweedeling tussen arm en rijk te verkleinen. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.