Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groep ‘wijzen’ moet crisis CDA bezweren

Een commissie van wijzen moet gaan bemiddelen in de politieke crisis in Rotterdam. Daar hebben CDA-leden woensdagavond tijdens een vergadering op aangedrongen. Zij willen dat de strubbelingen binnen hun partij worden opgelost.
Groep 'wijzen' moet crisis CDA bezweren

Die problemen bij de christendemocraten ontstonden toen vorige week de drie fractieleden het vertrouwen in de eigen wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs) opzegden. Sindsdien is er urenlang zonder resultaat onderhandeld. De fractie, de wethouder en het partijbestuur komen er onderling niet uit.

Rooskleurig

Onder druk van de leden gaan de partijen nu weer om tafel. Geluk ziet de kansen rooskleurig in. Hij weet zeker dat de gesprekken na tussenkomst van de commissie wel gaan slagen, omdat ‘de leden dat willen’. Volgens fractievoorzitter Karen Duys moet er eerst nog wel heel wat worden besproken. ‘Wij moeten nog hele stappen maken. We zijn er nog lang niet.’ Wie er in de commissie komen, is nog onbekend.

Koers
De kwestie rond Geluk verdeelt de partij in twee kampen. De fractie vindt dat de wethouder te veel zijn eigen koers vaart. Geluk weigert echter op te stappen en weet zich gesteund door het bestuur, zijn collega-wethouder Lucas Bolsius (CDA, Financiën en Sport) en waarschijnlijk, een meerderheid in de gemeenteraad.

Keukenbrandje
De coalitiepartners GroenLinks, PvdA en VVD volgen de perikelen op de voet. Het CDA kan in zijn val het hele gemeentebestuur meenemen. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst sprak van een inmiddels uitslaande brand, die als een klein keukenbrandje was begonnen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.