Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Greet Prins Zorgmanager van het Jaar

Greet Prins, bestuursvoorzitter van de Stichting Philadelphia Zorg in Nunspeet is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2011. Prins ontvangt de prijs volgens de jury, omdat ze erin is geslaagd om binnen een grote organisatie voor een cultuurverandering te zorgen.
Greet Prins Zorgmanager van het Jaar

De uitslag is donderdag bekendgemaakt tijdens een congres van vakblad Zorgvisie in Breukelen. Greet Prins is vanaf 1 april 2009 de nieuwe bestuurder van Philadelphia Zorg. Zij moest de door wanbeheer in de problemen geraakte zorggroep financieel weer gezond maken. Bijzonder is dat Prins een groot deel van haar carrière bij reclamebureaus werkte.

Financiering
‘Prins is een manager die de medewerkers weer zelfvertrouwen heeft gegeven met een duidelijke visie op de toekomst. Verder heeft ze een sterke ambitie om op te komen voor groepen die in de knel raken door wijzigingen in de financiering’, aldus juryvoorzitter Van Rijn (bestuursvoorzitter van PGGM).

Empowerment
De andere kandidaten voor de prijs waren Roxanne Vernimmen, bestuursvoorzitter van ggz-instelling Altrecht uit Den Dolder en Johan Veenman, directeur van Stumass uit Arnhem. ‘Alledrie zetten ze zich in voor ‘empowerment’ van hun cliënten. De zelfredzaamheid van de cliënt staat centraal’, aldus de juryvoorzitter.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.