Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis pc’s voor arme jongeren in Winterswijk

Winterswijk gaat het vizier richten op minimabeleid, met jongeren tot achttien jaar als speerpunt. Voor 2008 hebben ze besloten pc's beschikbaar te stellen voor jongeren tot achttien jaar, plus een internetabonnement.
Gratis pc's voor arme jongeren in Winterswijk

‘We zetten in op een forse uitbreiding, waarbij de prioriteit op de jongeren ligt,’ zegt burgemeester Thijs van Beem van Winterswijk in De Gelderlander. Het budget hiervoor komt neer op 405.000 euro.

Gemeentefonds
Daarvoor krijgt Winterswijk bijna 360.000 euro uit het gemeentefonds. De gemeente in Gelderland zal als één van de eersten een convenant te tekenen met staatssecretaris Aboutaleb.

Minimum inkomen
Volgens Van Beem gaat het in Winterswijk om honderden kinderen die in armoede leven. Landelijk gezien is in Winterswijk het gemiddelde inkomen laag, zegt hij in de krant. Honderden gezinnen moeten van een minimum inkomen rondkomen.

Activiteiten
Na dit jaar reiken de plannen van Winterswijk met betrekking tot de armoedebestrijding onder jongeren nog veel verder. De burgemeester denkt ondermeer aan gratis contributie voor sporten en uitrusting en aan gratis culturele activiteiten, zoals muziekonderwijs en een abonnement op de bibliotheek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.