Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gratis kluizen voor Haagse daklozen

Daklozen in Den Haag kunnen hun persoonlijke bezittingen opslaan in een gratis kluis. Bij het dagbestedingsproject Clean River aan de Lekstraat in de Hofstad worden 50 stationskluisjes geplaatst. Vooral voor belangrijke documenten.
Gratis kluizen voor Haagse daklozen

Als dakloze moet je alles wat je bezit met je meedragen. Dat is niet alleen zwaar (daklozen dragen soms zo’n 12 tot 15 kilo aan spullen met zich mee) maar ook risicovol. De kans op verlies en diefstal is groot. Niet alleen voor dierbare bezittingen is dat vervelend, maar ook voor belangrijke documenten voor bijvoorbeeld het UWV of hulpinstanties.

Training
Het plaatsen van kluisjes is een project van De Achterban, Brijder Verslavingszorg en Reakt. De afgesloten opbergruimten zijn te bereiken via het hoofdkantoor van Clean River, een dagbestedingsproject van Brijder Verslavingszorg. Daar komt nu ook een project waarbij daklozen training krijgen in administratie en het beheren van de kluizen.

Problemen
De kluizen zullen volgens de initiatiefnemers niet de problemen van de daklozen oplossen, maar kunnen de situatie wel verlichten. Daarnaast blijft er zo contact met de daklozen waardoor de hulpverleners hen kunnen ondersteunen in het vinden van een dagbesteding, woning en de juiste (zorg)instantie.

Bron: Brijder verslavingszorg/ANP-Photo

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.