Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis advies over functie voor gehandicapte

Demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) reikt maandag de eerste zogenoemde Wajong-adviesvoucher uit. Hiermee kunnen bedrijven gratis advies krijgen over het geschikt maken van functies voor mensen die van jongs af een handicap hebben en afhankelijk zijn van een Wajong-uitkering.
Gratis advies over functie voor gehandicapte

In totaal zijn duizend vouchers beschikbaar en sinds vorige maand hebben zeven werkgevers een aanvraag ingediend voor het gratis advies. Donner wil bedrijven verleiden meer werkplekken te creëren voor mensen met een lichamelijke en/of psychische beperking. Volgens hem weten werkgevers vaak niet welke mogelijkheden er zijn voor gehandicapten in hun organisatie.

Deskundigheid
Met de adviesvoucher kunnen ze deskundigheid inhuren om hun bedrijf door te lichten. Daarbij worden ook de kosten voor het geschikt maken van functies tot een bedrag van 2500 euro vergoed. De eerste adviesvoucher gaat naar Hemelraad en Keijzer Verzekeringsadviseurs in De Lier.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.