Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gouda moet probleemgezinnen verdelen

Gouda gaat de komende jaren de flats in de omstreden wijk Oosterwei slopen. De gemeente wil de probleemgezinnen die daar wonen het liefst over de stad verspreiden. Dat kan echter weer voor trammelant zorgen, omdat in andere buurten met sociale woningbouw al gezinnen wonen die problemen veroorzaken.
Gouda moet probleemgezinnen verdelen

De kwestie is aangekaart in het overleg tussen de partijen die zitting hebben in het zogeheten Veiligheidshuis van Gouda, zoals politie, gemeente en Jeugdzorg. Oosterwei is al langer in beeld als probleemwijk, omdat Nederlandse jongeren van Marokkaanse komaf daar de buurt onveilig maken.

Herhuisvesting

Volgend jaar worden er twee flats gesloopt . Dat komt neer op 120 woningen. De jaren daarop volgen nog meer flats. De gemeente denkt dat gespreide herhuisvesting een deel van de oplossing is. Zo moet de druk op andere wijken verdeeld worden. Maar wettelijk ligt dat moeilijk, aangezien iedereen vrij is om te wonen waar hij wil. De gemeente kan hoogstens in gesprekken met de betrokkenen duidelijk maken dat ze niet bij elkaar in de buurt kunnen wonen. 

Gezinsmanager

Het Veiligheidshuis is al langere tijd nauw betrokken bij de probleemgezinnen. Bij zes families is de gehele dag een gezinsmanager aanwezig; bij twee gezinnen heeft die coach zijn taak volbracht. Vooral door intensieve begeleiding hoopt Gouda uiteindelijk de probleemkinderen in het gareel te krijgen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Toussaint Kluiters

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.