Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ stuurt patiëntgegevens naar ICT-bedrijf

GGZ Eindhoven heeft afgelopen week per ongeluk gevoelige medische gegevens naar een ICT-bedrijf gestuurd. Dat bevestigt een woordvoerder van de GGZ na berichtgeving daarover op Nu.nl.
GGZ stuurt patiëntgegevens naar ICT-bedrijf
Foto: ANP-Photo/Ilvy Njiokiktjien

Een medewerker van de geestelijke gezondheidszorg had onder meer de diagnose en de gebruikte medicatie van een patiënt naar een algemeen adres van ICT-bedrijf CARE doorgestuurd.
Vertrouwelijk
Volgens de GGZ wordt er normaal gesproken nooit vertrouwelijke informatie per e-mail verstuurd. ‘Hier is echt sprake van een zeer bereidwillige, maar onachtzame medewerker. Hij wist dat het niet mocht maar dacht het toch even gauw te versturen’, aldus een zegsvrouw.
Onzorgvuldig
Directielid Joost Sanders van CARE liet Nu.nl weten op het algemene e-mailadres regelmatig informatie te ontvangen die duidelijk niet voor CARE bedoeld is. Hij vindt het ‘bizar en schandalig’ dat persoonlijke informatie ‘zo onzorgvuldig wordt behandeld’, zeker gezien de recente discussies rondom het elektronisch patiëntendossier (epd) en 50Plus-voorman Henk Krol die in 2012 inbrak in Diagnostiek voor U. Dat is een overkoepelend systeem met medische gegevens van duizenden Brabanders. Krol kreeg daar toegang toe met een vijfcijferige code van GGZ Eindhoven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.