Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Drenthe start kliniek in gevangeniscomplex

GGZ Drenthe start januari 2010 in een gevangeniscomplex in Veenhuizen de kliniek ‘Beter Leven’. Hierin worden licht verstandelijk gehandicapten met ernstige psychiatrische- en verslavingsproblemen opgenomen. Cliënten worden met een rechtelijke machtiging opgenomen en twee tot drie jaar intensief behandeld.
GGZ Drenthe start kliniek in gevangeniscomplex

In de kliniek wordt gebruik gemaakt van de ervaring en vakkennis van twee instellingen; de Psychiatrische Polikliniek Gehandicapten in Assen en Duurzaam Verblijf, voor patiënten met ernstige en psychiatrische- en verslavingsproblematiek, in Beilen.

Toelatingscommissie
De GG&GD Amsterdam en Rotterdam hebben een speciale toelatingscommissie ingesteld om te bepalen wie er opgenomen wordt. Daarbij gaat het om mensen met zowel een licht verstandelijke handicap als psychiatrische stoornissen en verslavingsproblemen. Bijvoorbeeld ADHD, ernstige angstklachten en hechtingsproblemen. De cliënten die opgenomen worden zijn vaak dakloos of zwervend en hebben een langdurige geschiedenis met de hulpverlening. Door de complexe problematiek is zijn ze meestal kortdurend behandeld.

Nazorgtraject
Het doel is om de cliënt zelfstandig te laten wonen onder begeleiding. Daarom is de organisatie bezig met een nazorgtraject. Hierover vindt nog overleg plaats met het Leger des Heils. Daar kunnen patiënten dan eerst in een woonvorm verblijven. Het is de bedoeling dat ze uiteindelijk terug gaan naar de regio waar ze vandaan komen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Psy Foto:ANP/Ben Hansen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.